NávodyStaré i nové návody, které fungují. Ať už moje nebo cizí

IMG 20171009 131113

Hovězí lůj je jednou z hlavních složek 100% kondicionéru.

Zde uvádím podrobný návod, jak se surového hovězího loje, vyrobit tuk na přípravu skvělého mazání na kůži.

Použitý hovězí lůj má i svůj původ. Je z býka, který byl chován na biofarmě Sasov.

Bylo použito 3,1 kg surového loje z kterého nakonec bylo vyrobeno 2,75 l tuku na úpravu ůsně.

Práce od rozbalení, po nalití tuku do láhví trvala 1h 20 min.

Byl mi doručen nevšední balík. Vákuově balený hovězí lůj:

IMG 20171009 115548

IMG 20171009 115558

Který jsem musel nakrájet na drobné kousky, cca 0,5 cm x 0,5 cm:

IMG 20171009 115803

IMG 20171009 115848

IMG 20171009 122351

Vše jsem vložil do hrnce a stálého míchání smažil:

IMG 20171009 122549

IMG 20171009 122805

IMG 20171009 122831

IMG 20171009 123559

První várka je slita přes hrubé síto a zbytek škvarků se smaží dál:

IMG 20171009 124754

IMG 20171009 124734

IMG 20171009 124826

Podruhé jsem slil vyškvařený tuk a zase dal zbytek škvarků smažit:

IMG 20171009 125210

IMG 20171009 125237

Poslední zcezení a je hotovo. Teď jen zbavit tuk všech nečistot jemným sítem:

IMG 20171009 125729

IMG 20171009 125438

A nakonec vyčištění tuku přes spolehlivou, bavlněnou plínku:

IMG 20171009 130143

IMG 20171009 130227

IMG 20171009 130627

IMG 20171009 130538

A tohle zbylo z 3,1 kg surového loje:

IMG 20171009 130817

Krásná barva, skvělý ročník:

IMG 20171009 131035

Slít vše do sklenic:

IMG 20171009 132647

A po vychladnutí hotovo:

IMG 20171009 154703

 

Přidat komentář

Bezpečnostní kód
Obnovit